Letselschade na aanrijding, wat nu?
Iedere dag gebeuren er honderden aanrijdingen met letselschade tot gevolg. Is een ander aansprakelijk voor het ongeval, dan heeft u recht op een letselschade vergoeding. Letselschade na een aanrijding verhalen is echter niet eenvoudig. Wie is er aansprakelijk en welke schade wordt vergoed na een verkeersongeval?
Bij Brugman Letselschade Advocaten hebben wij jarenlange ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bijvoorbeeld bij een aanrijding van achteren of als u als fietser aangereden bent. En wij helpen u 100% kosteloos!
Heeft u een aanrijding gehad en denkt u, wat nu? Neem dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur een bericht. Wij helpen u graag.
Wat is een letselschade advocaat?
In het geval van letselschade is er recht op een letselschade advocaat. Maar wat is een letselschade advocaat eigenlijk? Een letselschade advocaat in een advocaat gespecialiseerd in het verhalen van schade als gevolg van een ongeluk, bedrijfsongeval of hondenbeet. Daarnaast heb je een LSA advocaat. Dit is een letselschade advocaat die lid is van de beroepsvereniging van letselschade advocaten. Deze gespecialiseerde advocaten vindt u bij Brugman Letselschade Advocaten!
Een aanrijding, wat nu?
Als u een aanrijding heeft gehad, dan zijn een aantal zaken belang:
- Vul een aanrijdingsformulier in.
- Laat het aanrijdingsformulier ondertekenen.
- Bel eventueel de politie.
- Schrijf gegevens van getuigen op.
- Maak foto’s van de plaats van het ongeval
- Stel uzelf onder medische behandeling
- Neem contact op met Brugman Letselschade Advocaten
Soms ontstaat er achteraf discussie, vul het aanrijdingsformulier daarom bij voorkeur ter plaatse in of bel de politie. Deze maakt dan een proces- verbaal op welke als bewijs kan dienen.
Een aanrijding buiten uw schuld
Als u buiten uw schuld om een aanrijding is overkomen, dan dient de aansprakelijke partij uw letselschadevergoeding te betalen. De volgende schadeposten maken deel uit van de schadevergoeding bij letselschade:
- Schade door arbeidsongeschiktheid
- Medische kosten
- Kosten voor huishoudelijke hulp (ook mantelzorg)
- Vervoerskosten
- Kosten voor verzorging en verpleging
- Onderhoudskosten huis en tuin
- Een studievertraging
- Smartengeld.
Lees ook: smartengeld na een aanrijding
Letselschade is persoonlijk. Niet iedereen heeft dezelfde schadeposten. Wilt u weten waar u recht op heeft? Neem contact met ons op en bespreek uw situatie met een ervaren letselschade advocaat. Bel 0800 278 4626 of bericht ons!
Letselschade jurist vs letselschade advocaat
Er zijn veel personen die aanbieden letselschade te verhalen:
- Letselschade advocaat
- Letselschade jurist
- Letselschade bureau
- Rechtsbijstandverzekeraar
Een letselschade advocaat is de enige van bovengenoemde personen die zich ook daadwerkelijk zo mag noemen. Hier gaat een lange en zware opleiding aan vooraf. Een letselschade advocaat mag ook procederen als dat nodig is. Een letselschade jurist mag dit niet.
Bij een letselschadebureau werken vaak geen letselschadejuristen, laat staat letselschade advocaten. Hetzelfde geldt door een rechtsbijstandsverzekeraar. Wij adviseren u daarom voor een letselschade advocaat te kiezen bij letselschade, zeker bij ernstig letsel.
Kiest u voor een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten? Dan kiest u voor kwaliteit en ervaring. En wij verhalen uw letselschade 100% kosteloos op de aansprakelijke partij!
No-cure-no-pay- advocaat
In letselschade komt vaak de term no-cure-no-pay voorbij bij het verhalen van letselschade na een aanrijding. Dit houdt in dat een letselschadespecialist alleen betaald als hij de letselschadezaak tot een goed einde heeft gebracht. No cure no pay houdt een resultaatverplichting in, dit in tegenstelling tot een inspanningsverplichting.
Bij no cure no pay betaalt u veelal een percentage van uw letselschade aan uw letselschade jurist. Wij werken echter volledig kosteloos voor u!
Vooral letselschadebureaus noemen de term no-cure-no-pay. Is er echter een aansprakelijke partij (in 99,9% van de gevallen), dan is no cure no pay helemaal niet nodig. Uw letselschadevergoeding dient dan immers al voor 100% betaald te worden. Het systeem van no cure no pay is derhalve bij letselschade niet nodig en wij adviseren u dan ook hier nooit mee akkoord te gaan.
Als fietser aangereden
Bent u op de fiets aangereden? Bij een aanrijding fietser vs auto heeft u als fietser altijd recht op een schadevergoeding. Dit is in de wet vastgelegd in artikel 185 van de Wegenverkeersweg. Deze wet luidt:
“Indien een motorrijtuig waarmee op de weg wordt gereden, betrokken is bij een verkeersongeval waardoor schade wordt toegebracht aan, niet door dat motorrijtuig vervoerde, personen of zaken, is de eigenaar van het motorrijtuig of verplicht om die schade te vergoeden”
Bij een aanrijding met de fiets betekent dit dat als u als fietser aangereden bent, ten minste 50% van uw letselschade vergoed wordt, ook als u zelf een verkeersfout heeft gemaakt.
Als fietser aangereden? Neem dan contact met ons op, wij helpen u snel en volledig kosteloos! Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur een bericht.
Een aanrijding van achteren, wie is schuldig?
Was u betrokken bij een kop staat botsing ? Dit is een van de meest voorkomende aanrijdingen welke vooral voorkomt omdat mensen te laat reageren op een file of een stoplicht.
Een aanrijding van achteren kan vervelend letsel met zich meebrengen. Zo zien wij dat veel mensen een whiplash oplopen. Bij een whiplash gaat het om het verrekken van de nekspier, waarbij het hoofd naar achteren en vervolgens voren wordt gedrukt.
Het verhalen van letselschade na een aanrijding van achteren kan voor problemen zorgen, zeker in het geval van een whiplash. Laat u daarom goed bijstaan door een erkende en ervaren letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten. Bel 0800 278 46 26 of stuur ons een bericht. Wij helpen u graag en gegarandeerd kosteloos!
Nekklachten na een aanrijding
Pijn in de nek na een aanrijding komt met name voor bij een kop staart botsing. Bij een dergelijk verkeersongeval wordt de nek met snelheid heen en weer geslingerd. Hierdoor ontstaat spierpijn in de nek. Wij noemen dit een whiplash.
Een whiplash komt veel voor na een aanrijding. Het probleem bij pijn in de nek na een aanrijding is dat er geen letsel te zien is. Het is ‘niet-objectiveerbaar’ letsel. En dit bemoeilijkt het verhalen van uw letselschade.
Bij Brugman Letselschade Advocaten weten wij precies hoe om te gaan met whiplash letsel. Neemt u daarom bij pijn in uw nek na een aanrijding contact met ons op. Wij helpen u graag en 100% kosteloos!
Symptomen whiplash
Nekpijn na een ongeval is niet het enige symptoom van een whiplash. Dit zijn naast nekklachten de 10 meest voorkomende whiplash symptomen:
- Schouderklachten
- Hoofdpijn
- Vermoeidheid
- Concentratieproblemen
- Vergeetachtigheid
- Tintelingen in vingers
- Misselijkheid
- Draaierigheid
- Slapeloosheid
- Visus klachten.
Heeft u symptomen van een whiplash? Uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten helpt u verder. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht.
Whiplash klachten na een aanrijding
Ervaart u whiplash klachten na een aanrijding? Dan is het volgende van belang:
- Laat uw whiplash klachten onderzoeken
- Zorg ervoor dat uw whiplash klachten in uw dossier genoteerd worden
- Vraag een doorverwijzing naar een fysiotherapeut
- Neem contact op met uw letselschade advocaat
Op deze manier voorkomt u discussie over het causaal verband tussen het ongeval en uw whiplash symptomen. Dit is belangrijk voor uw recht op een schadevergoeding.
Niet alleen bij whiplash symptomen speelt er vaak een discussie over het causaal verband. Ook bij rugletsel door een ongeval wordt er gesproken van zogeheten niet objectiveerbaar letsels en is het belangrijk onder behandeling van een arts te blijven.
Aanrijding fietser met fietser
Er zijn niet altijd motorvoertuigen bij een aanrijding betrokken. Ook een aanrijding fietser met fietser komt geregeld voor. De fiets die de verkeersfout maakt moet dan de letselschade van de andere fietser vergoeden.
Bent u als fietser aangereden door een fietser? Vraag dan altijd of de ander verzekerd is tegen wettelijke aansprakelijkheid. Dit voorkomt problemen bij het verhalen van uw letselschade.
Vult u bij een aanrijding fietser met fietser ook altijd een aanrijdingsformulier in, deze zijn ook geschikt bij een aanrijding met de fiets!
Letselschade vergoeding na een aanrijding
Na een aanrijding heeft u recht op een letselschadevergoeding als een ander aansprakelijk is. Of indien u een SVI- verzekering heeft. Een letselschade vergoeding na een aanrijding bestaat uit materiële schade en immateriële schade. Deze schade staat beter bekend als smartengeld.
Recht op smartengeld na een ongeluk is er als u bij een ongeval gewond bent geraakt. Het is een vergoeding voor:
- Pijnklachten
- Angstklachten in het verkeer
- Een PTSS
- Verdriet om wat er is gebeurd.
- Depressie
- Boosheid
- Het niet meer kunnen doen van hobby’s
- Psychische klachten
Letselschade vergoeding verhalen
Wilt u na een aanrijding uw letselschade vergoeding verhalen op de aansprakelijke partij? Neemt u dan contact met ons op. Onze letselschade advocaten werken in heel Nederland, dus ook bij u in de buurt!
Voor ons rechtsbijstand maakt u geen kosten. Deze worden net als uw schade verhaald op de aansprakelijke partij. Wij verhalen uw letselschade dus 100% kosteloos voor u.
Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur een bericht voor het verhalen van uw letselschade door een ervaren en deskundige letselschade advocaat. Wij helpen u graag!
Friso Brugman is letselschade advocaat in Eindhoven en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval
Voor een letselschade jurist van Letselschade Kompas klikt u hier